Menu

Logo

  De deur naar verandering opent zich alleen van binnenuit en jij bent de enige die de sleutel heeft  

Handen
Relaxatie
Ons stressmechanisme is van levensbelang, en is zo oud als de mens zelf! Stress is onafscheidelijk verbonden met het leven, geen leven zonder stress.

Bij ieder gevaar, bij de minste bedreiging, wordt je verdedigingsmechanisme onmiddellijk ingeschakeld. In een fractie van een seconde wordt al je energiereserve in een uiterst economische toestand gebracht. Zo benut je ten volle de energie voor je verdediging.
Ons lichaam is nu klaar om te vechten of te vluchten.

Na de bedreiging zal ons lichaam weer tot rust komen.
Door onze snelle, drukke en perfectionistische maatschappij slaat ons stressmechanisme zeer veel aan en heeft geen tijd meer om tot rust te komen. Hierdoor geraakt het stressmechanisme uitgeput.

Dit heeft een zeer grote invloed op onze lichamelijke functies en emotioneel welbevinden. Men geraakt helemaal uitgeput.

Bij uitputting geraakt men in een vicieuze cirkel, daar men nog zeer moeilijk een selectie kan maken van wat een bedreiging is en wat niet.
Je leert met eenvoudige technieken om jezelf rust te geven in tijden van overbelasting aan prikkels. Je zenuwstelsel wordt steeds gevoeliger aan al de prikkels die het binnenkrijgt….. ook aan die prikkels die normaal gezien niet voor stress zouden zorgen.
Door relaxatie wordt je zenuwstelsel ondersteunt.
In overleg kiezen we voor een techniek waarbij jij je het beste voelt.