Menu

Logo
Handen
Lichamelijk / energetisch werk
CONTRA-INDICATIES:

 • ontsteking (roodheid, zwelling, warmt)
 • koorts of koortshoudende ziekten
 • kanker ( in de afgelopen 5 jaar)
 • trombose
 • tbc
 • bij ernstige hartklachten/hartziekten
 • zwangerschap
 • vlak na een operatie
 • spierscheur (na minimum 6 weken)

In functie van je behoefte, kies je voor een ontspannings-massage, een dieptemassage of een combinatie van beiden.
 • Ontspannings-massageOpen or Close
  Een massage is niet alleen prettig, maar ook bewezen goed voor je te zijn.
  Zowel voor de binnenkant van je lichaam als de buitenkant.

  Zodra je je ontspant, neemt de hoeveelheid stresshormonen (cortisol, adrenaline) in je lichaam af.
  Je weerstand en je spijsvertering worden weer geactiveerd en je hartslag en je ademhaling komen tot rust.
 • Diepte-massage = dermasegmentale massageOpen or Close
  Podo- en Dermasegmentale reflexologie is een moderne natuurgeneeskundige behandelingsmethode. Reflexen kunnen zich zowel via zenuwbanen als energiebanen verplaatsen. Drukken we met de duim op een bepaald gebied op de huid, dan ontstaat er onmiddellijk een reactie in het orgaan of weefsel dat met dat gebied overeenstemt.

  Als een ziekte zich van binnen naar buiten uit, kan de behandeling ervan van buiten naar binnen gebeuren, door de reflecterende segmenten te behandelen. Dit kan gebeuren via de huid van het lichaam = dermasegmentale reflexologie  Bij dieptemassage wordt niet alleen de huid en het spierweefsel behandeld, maar ook het bindweefsel, het bot en de organen.
  Door een versterkte doorbloeding in de huid en de spieren van bepaalde segmenten worden via het zenuwstelsel signalen uitgezonden naar de corresponderende organen. De spanning in deze organen neemt af en de doorbloeding ervan wordt verhoogd. Dit resulteert in een betere werking + een betere afvoer van de afvalstoffen!

  Normaal gezien wordt er op een droge huid gewerkt (zonder olie), waardoor de behandeling op het moment zelf wat pijnlijk kan zijn. Het is belangrijk dat iedereen zijn pijngrens aangeeft, zodat hier niet over wordt gegaan.
  Tijdens en na de behandeling kunnen er lichamelijke/emotionele reacties ontstaan, wegens het loskomen van blokkades. Dit is een normale reactie en wordt in de natuurgeneeskunde als positief beschouwd. Het is altijd belangrijk om deze te bespreken bij de volgende behandeling.
  Na een 3 dagen moet er een verbetering merkbaar zijn.
 • Podosegmentale massage (behandeling van de voeten)Open or Close
  Podosegmentale - reflexologie is een moderne natuurgeneeskundige behandelingsmethode. Reflexen kunnen zich zowel via zenuwbanen als energiebanen verplaatsen. Drukken we met de duim op een bepaald gebied op de huid, dan ontstaat er onmiddellijk een reactie in het orgaan of weefsel dat met dat gebied overeenstemt.

  Als een ziekte zich van binnen naar buiten uit, kan de behandeling ervan van buiten naar binnen gebeuren, door de reflecterende segmenten te behandelen.
  Dit kan gebeuren via de voeten = podosegmentale reflexologie
  Het is niet uitgesloten dat zieke organen reageren of latent aanwezige ziekten uitbreken, maar dat wordt in de natuurgeneeskunde als positief beschouwd.
  Stacks Image 1778
 • BiomagnetismeOpen or Close
  Hierbij gebeurt er energieoverdracht via de handen van de gever naar de zenuwcentra’s van de ontvanger. Deze ontvangen energie-impuls wordt via de plexus (zenuwcentra) in vele richtingen verspreid en bereikt zo de organen die van daaruit bezenuwd zijn.

  De ontvanger mag tijdens de therapie ontspannen (gekleed) liggen op de behandeltafel en genieten van de rust.

  Positieve reacties tijdens of vlak na de behandeling zijn een aangenaam gevoel van diepe rust, totale ontspanning. Achteraf merkt men meer energie te hebben, beter te functioneren en over een verhoogde immuniteit en een verhoogde psychische weerstand te beschikken.
  Stacks Image 1780